Je bent zwanger en er moet veel geregeld en gekocht worden. Waarschijnlijk heb je al een lijst klaar met daarop producten als een kinderwagen, autostoeltje, luiers, babykleertjes etc. Want er moet veel aangeschaft worden, helemaal als het jullie eerste kindje is.

Babykamer inrichten
Maar behalve al deze praktische dingen die gekocht moeten worden voordat de baby er is, moet natuurlijk ook de babykamer ingericht worden. Iets waar veel moeders en vaders zich enthousiast op storten. Want waar je vroeger klaar was door wat roze of blauwe accessoires te kopen, is er tegenwoordig veel keuze wat betreft meubels, accessoires, behang en verlichting. Veel ouders kiezen er tegenwoordig voor om een deel van het babybudget te besteden aan een mooi ingerichte babykamer met veel designspullen.

Inspiratie voor de babykamer
Voordat je begint met lukraak shoppen voor de nieuwe babykamer, is het verstandig om je eerst te oriënteren wat er allemaal is. En natuurlijk: wat vind je mooi? In deze fase kan het handig zijn om op Instagram en Pinterest te kijken, hier is enorm veel inspiratie te vinden voor een design babykamer. Ook veel woontijdschriften besteden aandacht aan baby- en kinderkamers met design meubels en leuke accessoires. Kijk of je merken tegenkomt die je mooi vindt, en neem dan eens een kijkje op de website van zo’n merk. Op die manier zie je wat er allemaal op de markt is, en kun je zelf kijken wat jouw smaak is. Als je het helemaal serieus aan wilt pakken kun je ook een moodboard maken. Je kunt dit op de ouderwetse manier doen door plaatjes uit magazines te knippen en deze op je moodboard te plakken. Maar er zijn ook diverse mogelijkheden om een digitaal moodboard te maken.

Leuke websites
Er zijn online veel websites te vinden waar je inspiratie op kunt doen voor een babykamer. Kijk bijvoorbeeld eens op www.vtwonen.nl, hier kun je makkelijk inspiratie opdoen voor leuke designproducten.

Accessoires
Vergeet bij het inrichten van de babykamer ook niet de accessoires. Kleine dingen kunnen een kamertje meteen een heel andere uitstraling en gevoel geven. Zo zijn er bijvoorbeeld heel leuke designnachtlampjes verkrijgbaar.In de vorm van een konijn, een wolk, een kabouter: je kunt het zo gek niet bedenken.

Lampen voor een kinder kamer

Voorbeelden van nachtlampjes voor baby of kinderkamer.

Ook mobiles zijn tegenwoordig in allerlei leuke vormen en kleuren verkrijgbaar. En een mooie knuffel of pop mag natuurlijk niet ontbreken in de kamer van je kindje.