Wil je je zoon of dochter verrassen met een nieuwe inrichting van zijn of haar kamer? Lees dan verder!

Er is tegenwoordig veel leuks te vinden voor de kinderkamer. Mooie bedden, leuke bureaus, bijzonder behang, leuke accessoires en grappig speelgoed: je kunt het zo gek niet verzinnen of het is verkrijgbaar. Een online speurtocht levert veel inspiratie en ideeën op. Wij hebben enkele leuke ideeën verzameld om de kamer van je dochter of zoon op te fleuren.

Samen aan de slag gaan
Wat is er nou leuker dan als kind meedenken over het inrichten van je eigen kamer? Vooral als je de kamer van je al wat oudere kind gaat inrichten, is het leuk om met je kind om tafel zitten te gaan zitten om ideeën door te nemen. Blader samen woontijdschriften door en zoek op internet naar leuke ideeën. Het is handig om van tevoren een budget te bepalen. En wees niet bang: het inrichten voor een kinderkamer hoeft helemaal niet duur te zijn, je kunt online vaak de leukste dingen vinden om de kamer van je zoon of dochter te veranderen in een waar paradijsje.

Kleine verandering, groot verschil
Aan de slag gaan met de inrichting van een kinderkamer hoeft helemaal niet te betekenen dat je dagenlang bezig bent met het veranderen van de kamer. Eén verandering kan al zorgen voor een groot verschil. Probeer daarom vooral eens iets nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schommel op de kamer van je kind? Voor jongens en meiden die niet houden van stil zitten is een schommel op de kamer een leuk idee. Schommels voor binnen zijn tegenwoordig in diverse materialen en diverse kleuren verkrijgbaar. Ook voor jongere kinderen is een schommel op de kamer natuurlijk heel leuk. Zorg er dan voor dat het een stevige schommel is, omdat jongere kinderen meer houvast op een schommel nodig hebben dan oudere kinderen.

Leuke foto
Wat ook heel makkelijk realiseerbaar is en wat veel kinderen heel leuk vinden is een foto die ze zelf hebben gemaakt laten afdrukken op canvas. Dit kan een kunstzinnige foto zijn of bijvoorbeeld een leuke foto samen met zijn/haar beste vriendje of vriendinnetje. De bestelling plaats je makkelijk online en het enige wat je dan nog hoeft te doen is een spijkertje in de muur slaan om de foto aan op te hangen.

Krijtverf
Wanneer je een deel van een muur in de kinderkamer beschildert met krijtverf, kan je kind naar hartelust tekenen en schrijven op de muur. Lekker creatief bezig zijn, zonder dat het de muur beschadigt. Krijtverf is bij alle grotere bouw markten verkrijgbaar en is makkelijk aan te brengen op een muur.

Leuke manier om de kinderkamer op te fleuren op creatieve wijze

Voorbeeld van hoe krijt verf toegepast kan worden in kinderkamer…

Bijzonder fotobehang
Wat ook makkelijk is om te doen, maar kan zorgen voor een groot verschil is het saaie behang in de kinderkamer inruilen voor fotobehang. Het afkrabben van het oude behang kan even een klusje zijn, maar het zal zeker de moeite waard zijn. Je kunt tegenwoordig zelf behang laten maken van je eigen foto’s, dus laat je kind een mooie foto uitkiezen (misschien van jullie vakantie of een dagje naar de dierentuin?), upload deze foto en klaar is Kees.

Je ziet, er zijn genoeg mogelijkheden om een saaie kinderkamer te veranderen in een bijzondere kamer!