Je bent zwanger en je bent op zoek naar een wiegje. De kans is dat je dan tijdens het zoeken naar een geschikte wieg door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zoveel keus! Een wieg die zeker het overwegen waard is, is de Leander hangwieg. Een wieg die niet alleen opvalt door z’n bijzondere uiterlijk, maar ook zeker in de smaak zal vallen bij je baby.

Hangende wieg
Zoals de naam al doet vermoeden is dit onder andere een bijzondere wieg omdat het een hangende wieg is. De wieg kun je met touwen aan een haak aan het plafond bevestigen. De wieg hangt dan aan één punt gecentreerd aan het plafond. Ook is het mogelijk om een driepoot te bestellen, om daar de wieg aan op te hangen. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een plafond hebt dat uit poreus materiaal bestaat of wanneer je geen gaten wilt maken in je plafond.

Hangwieg met drie poten

Leander hangwieg (driepoot)

Schommelen zoals in de baarmoeder
Het idee achter de hangwieg is dat het voor je baby een rustig gevoel geeft om zachtjes heen en weer te schommelen in een wieg. Het bootst de beweging na die het kindje in de baarmoeder maakt. Want ook in de baarmoeder schommelt je kindje heen en weer. Je kunt de wieg bijvoorbeeld boven je bed hangen (aan het voeteneind) of naast je bed, zodat je makkelijk met je hand of voet de wieg kunt laten schommelen. Ook is je baby op die manier heel dichtbij je, wat natuurlijk heel handig is bij de nachtvoedingen. Zodra je kindje ouder wordt, zal het beseffen dat het zelf de schommelende beweging van de wieg in gang kan zetten. Dit is goed voor de ontwikkeling van de motoriek van je kindje.

Het merk Leander
Leander is een merk dat oog heeft voor detail. Het merk is er op gericht producten te maken die een positief verschil maken voor jou en je kindje. De bijzondere producten zijn niet alleen praktisch, maar zijn daarbij ook zeer mooi vormgegeven. Het strakke Deense design zorgt ervoor dat de wieg goed past in de moderne kinderkamers van tegenwoordig. Bij alle ontwerpen van Leander staan zowel de baby als de ouders centraal. Het is daarbij een zeer duurzaam merk, waardoor je de producten van generatie op generatie kunt gebruiken.

Praktische informatie
· Afmetingen: 83 x 50 x 30 cm (lxbxh)
·  De wieg kan aan het plafond worden bevestigd of worden opgehangen in de driepootstandaard.
· De wieg wordt geleverd inclusief plafondhaak en een koudschuim matras.
· De hangwieg is geschikt voor baby’s van 0 tot circa 5 maanden (of maximaal 10 kilo). Zodra een baby kan draaien en zich kan optrekken, is het noodzakelijk om over te stappen naar een ledikantje.
· Zowel de Leander hangwieg als het bijbehorende matras zijn gemaakt van 100% Eko-Tex biologisch katoen.
· Het materiaal is anti-allergisch.
· De hoes is afneembaar en is wasbaar op 60 graden.
· De wieg is in hoogte verstelbaar, kan makkelijk worden losgekoppeld en kan ook worden verplaatst