Wanneer je zwanger bent van je eerste kindje en je een babykamer moet inrichten heb je wellicht veel vragen: wat moet ik allemaal voor meubilair aanschaffen voor de babykamer?

Er is natuurlijk veel keus op het gebied van babymeubels. In alle denkbare stijlen, soorten en in uiteenlopende ontwerpen. Het is dus handig om van tevoren na te denken over welke stijl er bij jullie past en wat jullie wensen zijn. En natuurlijk vooral: wat heb je nodig?

Meubelset voor de babykamer
Bij veel meubelwinkels kun je een complete meubelset kopen voor de babykamer. De set bestaat doorgaans uit een commode, een ledikantje en een kast. Maar het is natuurlijk helemaal niet per se nodig om de meubels voor de babykamer in een set te kopen. Je kunt ook alles los kopen, waardoor je verschillende stijlen met elkaar kunt mixen.

Commode
Bij de aanschaf van een commode moet je in je achterhoofd houden dat dit een meubelstuk is dat je jarenlang zult gaan gebruiken. Kies daarom voor een commode van een goede kwaliteit. Want de commode ga je meerdere keren per dag gebruiken om je baby te verschonen, te wassen en aan te kleden. Commodes beschikken doorgaans over grote, brede lades, waar je veel babyspullen in kwijt kunt. Commodes kun je in veel stijlen krijgen, van romantisch en landelijk tot strak en modern.

Ledikantje
Ook ledikantjes voor je baby zijn in alle denkbare stijlen verkrijgbaar. Waar je bij de aanschaf van een ledikantje op moet letten is dat het bedje voldoet aan alle veiligheidseisen.  Want het is natuurlijk belangrijk dat je baby een veilige slaapplek heeft. Bij een ledikantje is het ook van belang om een goed matras aan te schaffen. Dingen waar je bij een ledikantje over na kunt denken is bijvoorbeeld of je gaat voor ronde of een platte spijl.

meubel stuk van het bekende Zweedse bedrijf

Degelijke ledikant van IKEA

Kast
In de laden van de commode kun je veel rompertjes en luiers opbergen. Maar je zult merken dat je ook nog een kast nodig hebt voor de overige spullen, zoals bijvoorbeeld dekentjes en linnengoed. En zodra de baby wat ouder is, zal je ook ineens merken dat je kastruimte nodig hebt voor al het speelgoed.

Let er bij het kopen van een kast en ander meubilair voor de babykamer goed op dat het meubilair voldoet aan de veiligheidsvoorschriften. Wanneer je kindje ouder wordt en gaat staan, zal hij zich proberen op te trekken aan het meubilair in huis. Iets om alvast rekening mee te houden bij de aanschaf van spullen voor de kleine.